United Airlines Holdings Inc. обяви, че купува четири летящи таксита,

...
 United Airlines Holdings Inc. обяви, че купува четири летящи таксита,
Коментари Харесай

United Airlines инвестира още 15 млн. долара в летящи таксита

 United Airlines Holdings Inc. разгласи, че купува четири летящи таксита, които Eve Air Mobility създава, за 15 млн. $, съобщи The Wall Street Journal. Споразумението включва и алтернатива за придобиването на още 200. Първите доставки на пътническите електрически самолети се чакат след 2026 година

Американският авиопревозвач United, който предишния месец внесе депозит от 10 милиона $ за 100 електрически летящи таксита, разработвани от Archer Aviation Inc., съобщи, че ще има потребност от стотици самолети, с цел да обслужва възраждащия се през идващите години пазар.

Самолетите, разработвани от Eve, Archer и други стартъпи, ще излетява и кацат отвесно като хеликоптери. Те към момента не са утвърдени от регулаторните органи за транспорт на пасажери. Федералната авиационна администрация изследва машините, работи върху условията, на които би трябвало да дават отговор водачите, и търси по какъв начин да интегрира плануваните транспортни средства във въздушното пространство.

Авиокомпаниите и лизинговите компании вършат вложения и подписват покупко-продажби за предварителни поръчки с вярата, че електрическите летящи таксита един ден ще летят над пренаселените градове, превозвайки клиенти над задръстените автомагистрали и ще допринесат за понижаване на въглеродните излъчвания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР